Med ett flertal nya projekt på gång hoppas de lokala myndigheterna att fler skall upptäcka Larnaca, som utöver sol & bad och en härlig – nyligen förlängd – strandpromenad också erbjuder genuin stadskänsla med allt vad det innebär.

Precis intill den palmklädda strandpromenaden ”Phinikoudes” planeras dessutom ett 5-stjärnigt Resort som utöver lyxiga hotellrum kommer innehålla ett flertal butiker, restauranger och nöjes-etablissemang. Det är den ryska byggherren Lanomex Development Ltd som står bakom byggnationen som beräknas klar under 2017. I kontraktet ingår också en uppdatering av de allmänna ytorna intill projektet.

Den för Cypern nya och växande olje- & gasindustrin ses, utöver turismen, som en viktig del i den framtida ekonomin på ön och bidrar till nya investeringar inom flera områden, men det är framförallt inom tjänste- och servicesektorn man ser kommande behov och möjligheter. Larnacas strategiska läge nära flygplatsen och huvudstaden Nicosia kan ge staden trumf på hand inför framtida satsningar. På Cypern kan man ta sig runt på ön med hyrbil, vid Limassol och Larnaca finns det många bolag. Sök hos www.hyrabilcypern.se för att jämföra de olika alternativen innan du reser.

– Detta är betydande investeringar, som kommer ge Larnaca förnyad tillväxt i en tuff period för den Cypriotiska ekonomin. Förutsättningarna för just dessa investeringar visar att Larnaca har potentialen att attrahera seriösa utländska investeringar, som kommer att bidra till ett positivt affärsklimat för utveckling och skapa nya jobb” säger Larnacas Borgmästare Andreas Louroutziatis.

Flertalet turister fortsätter sin resa till någon av de populära badorterna längs med kusten utan att besöka staden. En pådrivande förändringsfaktor är förstås framgången grannstaden Limassol har upplevt med ökad turism till följd av flera lyckosamma infrastruktursatsningar.

Källa: Visit Cyprus