Som första biluthyrningsföretag i Sverige lanserar Hertz en produkt märkt med Bra Miljöval. Märkningen gäller för resor i el- och elhybridbilar. Vid bokning av en resa märkt med Bra Miljöval är bilen laddad med minst 50 procent el märkt med Bra Miljöval. Satsningen är ett viktigt steg i Hertz arbete för ett mer hållbart resande.

– Vi är jättestolta över att äntligen kunna lansera ett alternativ märkt med Bra Miljöval för våra kunder. Efterfrågan har varit stor både från privatresenärer och från företagskunder. Vi ser det som ett naturligt nästa steg i hållbarhetsarbetet och ambitionen är att utveckla fler produkter och tjänster för ett mer hållbart resande, säger Jesper Näsström, affärsutvecklingschef på Hertz Biluthyrning.

I nuläget erbjuder Hertz följande bilmodeller inom märkningen Bra Miljöval: Volvo V60 laddhybrid, Volvo C30, Renault Zoe, Renault Twizy och Toyota Auris. Resor märkta med Bra Miljöval bokas på samma sätt som andra hyrbilsresor, via webb eller telefon. I nuläget erbjuds produkten på Hertzkontoren på Arlanda, Centralstationen och Ringvägen i Stockholm, samt på Landvetter i Göteborg och i Lund. Planen är att den inom kort ska lanseras på fler kontor, med fokus på Stockholm, Göteborg och Malmö.