Under midsommar var det högtryck i bokningen av sol- och badresor hos Ving. Det bokades 30 procent fler sommarresor än under midsommarhelgen i fjol till ett värde av 52 miljoner. Framför allt är det resor till de stora destinationerna som Mallorca (Spanien), Turkiet, Kreta och Rhodos som bokats under helgen men även till mindre resmål som små grekiska öar.

– Vi vet sedan länge att regnar det i midsommarsillen tappar svenskarna tron på den svenska sommaren och panikbokar solresor för att solsäkra åtminstone en vecka av semestern. Det har varit full rusning på webben och på telefonerna i helgen, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

5-i-topp sommarens bäst bokade resmål:

  1. Mallorca
  2. Rhodos
  3. Kreta
  4. Cypern
  5. Gran Canaria

Om du planerar att åka till Mallorca och Gran Canaria i Spanien, varför inte hyra en bil på resan? Två öar som passar utmärkt för att köra runt med bil på under semestern. I Spanien är utbudet av hyrbilsföretag stort och det gäller att kolla upp noga innan man bokar. Det finns ca 30 bolag på fastlandet och lite färre på öarna. Testa och sök hos t.ex. hyrabilspanien.se för att se hur utbudet är, läs mer här. De jämför priser på hyrbilar på alla stora som små bolag i Spanien. Bokningen sker via Cartrawler vilket gär att man kan känna sig trygg om något skulle hända.

– Nu har vi sålt närmare 90 procent av sommarens resor och väderprognosen ser heller inte ljus ut framåt, så för den som vill komma iväg under högsäsong gäller det att boka nu, utbudet minskar snabbt. Främst har vi resor kvar till de större destinationerna i Spanien, Turkiet och Grekland, samt Bulgarien, avslutar Magdalena Öhrn.