Som deltagare slipper du anslutningsavgift och får gratis medlemskap i Sunfleets bilpool under en testmånad – du betalar bara för tiden du har bilen och sträckan du kör med den.

Som medlem i en bilpool har du tillgång till en miljöklassad bil när du vill, och slipper kostnaden för att äga och ta ansvar för allt som hör till såsom service, däckbyte, besiktning, tvätt, garageplats och andra måsten.

– Ibland krävs det bil för att ta sig fram, men man måste ju inte äga den. Att dela är smart, både för att spara på jordens resurser och för den egna plånboken, säger Per Elvingson, som jobbar med strategiska miljöfrågor på Kommunledningskontoret.

Som medlem i Sunfleet får du även tillgång till företagets bilpooler i andra svenska städer, vilket gör det lättare att kombinera bil och kollektivtrafik. Som en del av satsningen Klimatsmart vardag lanserar Örebro kommun nya utmaningar och erbjudanden varje månad. På vår blogg kan du läsa mer om projektet, få tips, inspiration och kunskap om hur du blir klimatsmartare.